Biciklom na posao - najbrži prijevoz kojim čuvamo okoliš

lipanj 2021

Biciklom na posao - najbrži prijevoz kojim čuvamo okoliš

Biciklom na posao - najbrži prijevoz kojim čuvamo okoliš

„Bicikl je najbrža i najzdravija opcija prijevoza koja ne zagađuje okoliš", istaknuo je Ivan Soldo, član Uprave HPB-a koji na posao najčešće dolazi biciklom, rjeđe pješice, a automobilom samo iznimno. Otkrio nam je kako mu se vožnja biciklom uvukla pod kožu još u osnovnoj školi te od tada bicikl koristi kada god je to moguće.

U Zagrebu nema puno biciklističkih staza u usporedbi s nekim europskim gradovima i tu imamo dosta prostora za napredak, no čak i s tom „preprekom" bicikl pobjeđuje sve druge opcije prijevoza", smatra naš član Uprave Soldo. Ističe da smo na biciklu brži nego kad hodamo, a ako vožnju biciklom na posao uspoređujemo s javnim prijevozom ili s autom, jasno je da biciklom brže parkiramo, izmjenjujemo manje nervoze s vozačima i ostalim putnicima te izbjegavamo gužve.

Da vožnja biciklom opušta složili su se svi HPB-ovci koji su uoči Svjetskog dana bicikla (3.lipnja) na posao došli koristeći sve prednosti ovog jednostavnog, pouzdanog, dostupnog, čistog, ekološki prikladnog i održivog načina prijevoza, posebno poželjnog i prihvaćenog tijekom pandemije.

HPB-ovci na biciklima

Studije kažu da nam vožnja sat vremena na biciklu može zaraditi dodatni sat života, a ako vam ipak to nije dovoljan poticaj, možda vas na vožnju potaknu sretna lica naših HPB biciklista.

Dobru naviku bicikliranja primijenite na što više dana u godini. Vozite oprezno i poštujte ostale sudionike u prometu.