Career pagebackground

Zašto odabrati HPB?

Ako razmišljate o pridruživanju našem timu i zanima Vas kakav poslodavac je Banka, pročitajte više o tome što nudimo i kakva su iskustva naših kolega.

Kako je to raditi u HPB-u?

Hrvatska poštanska banka kao velika banka u hrvatskom vlasništvu svoj rast i razvoj temelji na spremnosti za brze odluke, promjene i iskorake nužne za efikasno poslovanje u današnjem modernom bankarskom svijetu. 

Što to znači za naše zaposlenike i zašto odabrati HPB za svog sljedećeg poslodavca? Saznaj više...

Iskustva zaposlenika

Zašto naši kolege biraju HPB?

“U HPB-u mi je omogućeno ono meni najvažnije - kontinuirane prilike za rast i razvoj, rad na zanimljivim projektima i novi izazovi koji me motiviraju. Dio Banke sam malo više od dvije godine i s ponosom gledam na svoja osobna postignuća ali i sva unapređenja koja smo postigli kao tim. Određena očekivanja koja sam imala prije zapošljavanja su u pozitivnom smislu nadmašena. Zato dajem važan savjet: nemojte imati predrasude jer možete propustiti odlične prilike! Pozitivna korporativna kultura, odlični radni uvjeti te ravnoteža poslovnog i privatnog života samo su cherry on the top. :)”

Antonia

Vodeći specijalist za integrirano upravljanje rizicima

“Zaposlenje u HPB-u za mene je bio dobar korak naprijed u poslovnoj karijeri, a mogućnost rješavanja problema i kontinuiranog učenja te zajedništvo me motiviraju za dugoročnim ostankom u Banci. Najljepši osjećaj mi je kada pomognemo našim poslovnim korisnicima u rješavanju njihovih zahtjeva i kada postoji sinergija u timu, jer to uvelike olakšava sam posao. Proces integracije u sustav u HPB-u je brz i lagan te se svaki novi član osjeća kao dio kolektiva. Odlična atmosfera i stručan kadar su najveća preporuka za zapošljavanje u HPB-u.”

Neven

Podatkovni arhitekt za razvoj specifičnih poslovnih podatkovnih modela

“Na temelju prethodnih iskustava, HPB sam ciljano odabrala kao banku u kojoj želim nastaviti svoj daljnji poslovni razvoj. HPB prepoznaje kvalitetan rad, proaktivnost, preuzimanje odgovornosti i vrednuje ostvarene poslovne rezultate. Mišljenja sam da je u HPB-u izrazito naglašen fokus na razvoj i zadovoljstvo zaposlenika, što je u današnje vrijeme iznimno važno i definitivno prednost u odabiru poslodavca. Uspostava dobrog work-life balansa je komponenta kojoj se u HPB-u pridaje posebna pažnja. Zbog stimulativnog radnog okruženja s velikim entuzijazmom pristupam svakom novom radnom zadatku i uvijek u tome vidim priliku kako za poslovni tako i za osobni razvoj. Zbog svega navedenog, čak i svoje prijatelje koji su u fazi razmišljanja oko promjene posla potičem da se prijave za posao u HPB-u.”

Vesna

Viši specijalist za razvoj platnog prometa i upravljanja gotovinom

“Nakon što sam došla u HPB, uvjerila sam se da, iako se radi o velikom sustavu, pojedinac u banci zaista može doći do izražaja i utjecati na pozitivne promjene. Većina mojih inicijativa je prihvaćena i realizirana uz potpunu podršku nadređenih. Najveća motivacija za ostanak u HPB-u mi je to što vidim da mogu dati svoj doprinos koji će biti prepoznat i iskorišten u budućnosti. Svakome tko bi želio naučiti kako funkcioniraju veliki sustavi, kako se kreiraju i prate procesi te oni koji žele biti dio sustava u kojem su mogući razni smjerovi razvoja, svakako bih preporučila da se zaposli u HPB-u.”

Sanja

Koordinator za upravljanje kvalitetom usluge

Pogodnosti za naše zaposlenike

Svakog člana našeg tima čekaju razne pogodnosti, vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe.

Brinemo o zdravlju:

Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje,​ osiguranje od nezgode​, sistematski pregled​, HPB Sport i MultiSport program​, psihološko savjetovanje

Darujemo te za posebne prigode:

Božićnica​, dar djeci za Svetog Nikolu​, dar za Uskrs​, poklon za rođenje djeteta​, jubilarna nagrada

Podržavamo sklad privatnog i poslovnog života:

Klizno radno vrijeme​, skraćeni petak​, hibridni rad, dani godišnjeg iznad zakonskog minimuma, slobodni dani za važne životne događaje (preseljenje, sklapanje braka ili životnog partnerstva, rođenje djeteta, posvojenje, sistematski pregled, prvi dan škole ili vrtića, polaganje ispita)

Zajedno brinemo o zajednici i okolišu:

Slobodni dani za darivanje krvi i volontiranje, organizirano volontiranje (sadimo drveće, čistimo okoliš, pomažemo najosjetljivijim skupinama društva), humanitarne akcije, sportska druženja

Pomažemo u životnim troškovima:

Povećanje plaće za rad u posebnim uvjetima​, naknada za prijevoz, solidarna pomoć​, regres​, niže kamatne stope na kredite​, povoljnije usluge i proizvodi banke, popusti na proizvode i usluge partnera

Ulažemo u tvoj razvoj:

Strukturiran program uvođenja novih zaposlenika u posao​, interne i eksterne edukacije​, online platforme za učenje​, interne rotacije, rad na multidisciplinarnim projektima

Teme koje su nam bitne

Posvećeni smo stvaranju ugodnog i poticajnog radnog okruženja. Zavirite u naš blog i saznajte kako to postižemo!

Pogodnosti i prilike za HPB-ovce

Svojim zaposlenicima pružamo vrhunske benefite

Loading...

Edukacija i razvoj

Vjerujemo u cjeloživotno učenje i njegujemo razvoj zaposlenika

Loading...

Suradnja sa studentima

Aktivno podržavamo i ulažemo u mlade nade

Loading...

Aktualnosti u HPB-u

Prozor u život u Banci

Loading...

Kako radimo?

Izvrsnost

Usmjereni smo na ostvarenje cilja te kvalitetna rješenja. Cijenimo znatiželju, rad na osobnom i profesionalnom rastu i razvoju, poticanje pozitivnih promjena te uvođenje novih pogleda i unaprjeđenja.

Brzina i efikasnost

Smatramo da je u poslu važna visoka radna energija i izražen fokus na rezultate. Prepoznajemo kvalitetan rad, mogućnost multi-taskinga i efikasno prebacivanje na različite zadatke s lakoćom.

Preuzimanje odgovornosti i samostalnost

Vrednujemo samostalnost u donošenju odluka te preuzimanje odgovornosti. Cijenimo proaktivnost i preuzimanje inicijative.

Usmjerenost na klijenta

Usmjereni smo na potrebe klijenata s ciljem pronalaska najboljeg rješenja pri čemu pružamo profesionalan pristup i kvalitetnu uslugu. Jednakim načelima vodimo se i u suradnji s internim korisnicima - našim kolegama.

Timski rad

Njegujemo kulturu kolegijalnosti, efikasne suradnje, dijeljenja informacija, međusobnog pomaganja, otvorene komunikacije te davanja povratne informacije.

Pridružite se HPB timu!

Ovdje možete vidjeti naše trenutno otvorene natječaje: