HPB i ove godine aktivno obilježila Svjetski i Europski tjedan novca

ožujak 2023

HPB i ove godine aktivno obilježila Svjetski i Europski tjedan novca

U sklopu projekta financijske pismenosti i ove smo godine u dogovoru sa školama na području cijele Hrvatske od 20. do 26. ožujka obilježili Svjetski i Europski tjedan novca. Naši iskusni bankari iz Varaždina, Čakovca, Samobora, Poreča, Zadra i Zagreba školarce i studente upoznali su s osnovama bankarskog poslovanja te ih uputili zašto je financijska pismenost važna.

Kao dugogodišnji partneri Hrvatske gospodarske komore, tijekom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca sudjelovali smo u nizu edukativnih radionica pod nazivom “Planiraj svoj novac, zasadi svoju budućnost”. Učenike smo na radionicama upoznali s bankarskim uslugama i proizvodima te osnovnim znanjima koje su temelj za upravljanje osobnim financijama.

HPB Centar Čakovec ugostio je učenike 8. razreda OŠ Čakovec tijekom njihove terenske nastave na temu financijske pismenosti. Učenicima smo prezentirali koje vrste računa postoje, što je to štednja, kako funkcioniraju digitalno bankarstvo i bankomati te kako radi brojač kovanica.

Na poziv srednje ekonomske škole u Samoboru, održali smo edukaciju za maturante. S velikim zanimanjem, uz pitanja i raspravu, maturanti su se upoznali s Bankom i bankarstvom općenito, saznali kako je organizirano poslovanje sa stanovništvom, zašto je važna kvaliteta usluge te koje su prednosti rada u HPB-u.

Radionicu o ulozi banaka u poduzetničkom poslovanju održali smo učenicima srednje škole Mate Balota iz Poreča koji su posjetili naš Centar Poreč i iz prve ruke saznali sve važno o otvaranju biznisa, ulaganjima, financijskim tržištima ali i kreditiranju poduzetnika i izazovima u donošenju poslovnih odluka.

Unaprjeđenje financijske pismenosti jedna je od najvažnijih kontinuiranih aktivnosti društveno odgovornog poslovanja Banke koju provodimo tijekom cijele godine, a posebno nas vesele pohvale polaznika radionica i pozivi na daljnju suradnju. 

Pohvale našim centrima i bankarima koji su potvrdili da smo uvijek spremni doprinijeti financijskoj pismenosti i boljem upravljanju novcem.