HPB jača i održava povezanost sa studentskom zajednicom

svibanj 2024

HPB jača i održava povezanost sa studentskom zajednicom

Dolaskom proljeća sve se pokreće pa tako i brojne aktivnosti kojima se ostvaruju suradnje između studenata i poslodavaca. I u 2024. godini, HPB je nastavila pružati podršku akademskoj zajednici, kroz sudjelovanja u događanjima koje organiziraju studenti te studentske udruge uz potporu sveučilišta i fakulteta.


U ožujku i travnju 2024. sudjelovali smo na Danima karijera Veleučilišta Velika Gorica, Sveučilišta Algebra i Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu. Tim su prilikama, naše kolege iz IT-a predstavili studentima svakodnevni posao Sektora informatike u HPB-u te sve mogućnosti, prilike i izazove koje donosi rad u financijskom sektoru.

Osim štandova na kojima su zainteresirani studenti mogli postaviti pitanja, na Veleučilištu Velika Gorica, Toni Glavinić, zamjenik izvršnog direktora Sektora informatike održao je izlaganje studentima, nastojeći im približiti zanimljivosti rada i raznolikost projekata na kojima rade, dok je Danijel Miletić, izvršni direktor Sektora informatike kao panelist na Sveučilištu Algebra podijelio svoje iskustvo i dao korisne savjete studentima na temu Kako ostvariti karijeru u IT industriji.

Digitalizacija je jedan od stupova razvoja Banke i fokus je na optimizaciji procesa, uz povećano zadovoljstvo i korisničko iskustvo klijenata i zaposlenika te razvoj podatkovnog okruženja koje će pružati djelotvorna, točna i pravovremena znanja iz informacija. Takvo unaprjeđenje u radu Banke, podrazumijeva i kvalitetne informatičke pothvate koje mogu osmisliti i realizirati stručnjaci. Zato smo u HPB-u kontinuirano otvoreni za upoznavanje novih mladih kolega/talenata iz područja IT-a, što nam ovakvi događaji i suradnje i omogućuju.