HPB Live online event: Najava novih mjera i aktivnosti koje će nam olakšati rad u doba pandemije

srpanj 2021

HPB Live online event: Najava novih mjera i aktivnosti koje će nam olakšati rad u doba pandemije

HPB Live online event: Najava novih mjera i aktivnosti koje će nam olakšati rad u doba pandemije


U odnosu na razdoblje prije 6 mjeseci, dio zaposlenika ima pozitivnija iskustva nego prije, manje je zaposlenika pod stresom, a povećao se broj onih kojima se poboljšala timska atmosfera i produktivnost, istaknuto je na HPB Live online eventu na kojem su predsjednik Uprave Marko Badurina i direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom Ana Đidara predstavili rezultate follow-up ankete o prilagodbi zaposlenika Banke na organizaciju rada u uvjetima pandemije te najavili nove mjere kojima će se olakšati rad u novim okolnostima.

Prošlogodišnja anketa pokazala je da su HPB-ovcima najveći izazovi stres, određeni nedostaci sredstava za rad od doma i smanjeni kontakt s kolegama te su dodatni napori usmjereni u poboljšanje uvjeta rada cijele Banke, a edukacijama, predavanjem, smjernicama i organizacijom psihološkog savjetovanja dostupnog svim zaposlenicima HPB je odgovorio na izazove mentalnog zdravlja, stvaranja otpornosti na stres i snažnije produktivnosti.

Follow-up anketa u kojoj je sudjelovalo čak 85% zaposlenika, kao jedan od nedostataka u radu od doma istaknula je smanjenu fizičku aktivnost. Kako napraviti promjenu i poboljšati fizičku aktivnost HPB-ovcima je pokazao zagrebački kineziolog i jedan od trenera u emisiji „Život na vagi“ Edin Mehmedović koji se na live eventu pridružio kao gost iznenađenja.

Trener Edo demonstrira vježbe

„Nismo svi vrhunski sportaši, ali možemo pronaći načine koji će nas držati aktivnima. Fizička aktivnost utječe i na naše mentalno zdravlje", poručio je Edo te nam skrenuo pozornost na pravilno disanje, ali i demonstrirao jednostavne vježbe koje će nam rad učiniti ugodnijim i pomoći da se osjećamo bolje.