HPB na Career Day-u Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

svibanj 2023

HPB na Career Day-u Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

25. svibnja 2023. je po prvi puta u organizaciji Tehničkog veleučilišta u Zagrebu održan Career Day. Nakon svečanog otvorenja, događaj je posjetio velik broj studenata informatike, računarstva, digitalne ekonomije, informacijske sigurnosti i dr. koji su imali priliku upoznati predstavnike renomiranih tvrtki i saznati nešto više o njihovom poslovanju. 


Među 58 različitih izlagača, Hrvatska poštanska banka je studentima privukla pažnju brojnim mogućnostima koje nudi unutar svojeg IT Sektora. Naime, upravo je širina djelatnosti koju obavljaju naše četiri IT Direkcije bila zanimljiva posjetiteljima u potrazi za stjecanjem iskustva, čime se studentima omogućava razvijanje različitih interesa unutar jedne organizacije i usvajanje praktičnih znanja.Studente su posebno zanimale mogućnosti obavljanja  studentskih praksa i studentskih poslova, a naša Maria Šurina iz Ureda za upravljanje ljudskim potencijalima je spremno odgovarala na sva pitanja te im objasnila kako da se prijave i informirala ih o benefitima koje Banka pruža, o organizacijskoj kulturi i drugim mogućnostima  za studente.


Brojne studente je također zanimao način rada i tehnologije koje se koriste u HPB-u. Naš Marko Relić, projektant informacijskog sustava u Odjelu za razvoj aplikativnih rješenja, im je pobliže objasnio sve što ih je zanimalo te im je više ispričao o svojem iskustvu rada u IT Sektoru HPB-a. Studentima je izrazito korisno bilo saznati takve informacije iz prve ruke te im je ovo bila dobra prilika za networking.

 


Kolegama je iznimno drago bilo upoznati toliko puno mladih i perspektivnih osoba željnih praktičnog znanja te vjerujemo kako je svatko pronašao nešto za sebe. Veselimo se budućim suradnjama sa TVZom i drugim prilikama za predstaviti se studenskoj populaciji!