HPB na IDC Adriatic summit 2022

lipanj 2022

HPB na IDC Adriatic summit 2022

Početkom lipnja u Puli je održan IDC Summit Adriatic koji je okupio stotinjak stručnjaka na polju digitalne transformacije, informacijskih tehnologija, organizacijskih promjena, telekomunikacija i potrošačke tehnologije iz europskih zemalja.

Fokus konferencije bio je na digitalnoj transformaciji, tehnološkim platformama, a jedan dio agende bio je potpuno fokusiran na podatke, upravljanje podacima i kako što bolje iskoristiti njihovu vrijednost.

Predstavnik HPB-a Mirko Talajić, direktor Direkcije podrške analitičkim sustavima sudjelovao je na panelu „Data is the new water: clear, transparent, accessible to everyone" govoreći o tome da je kvalitetno upravljanje podacima (data governance) osnova da organizacija postane data driven i da se vrijednosti iz podatka monetiziraju. Ključ uspjeha cijelog procesa su ljudi koji daju smisao i vrijednost tehnologiji i procesima stoga je i HPB pokrenuo program podatkovne pismenosti nazvan Podatkovni rasadnik, koji za cilj ima jačanje podatkovnih i analitičkih kompetencija zaposlenika.Ako vas zanima više o našem Podatkovnom rasadniku, zavirite u naš članak na tu temu.