HPB na Poligonu zdravlja: promičemo zdrave stilove života i brigu o sebi

travanj 2023

HPB na Poligonu zdravlja: promičemo zdrave stilove života i brigu o sebi

Kao nositelji certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“, druge smo godine zaredom organizirali Poligon zdravlja, kako bi među zaposlenicima promicali zdrave stilove života i brigu o sebi. Poligon se nakon Zagreba, ovog puta održao u Osijeku.

HPB-ovcima su na Poligonu zdravlja izmjereni krvni tlak te šećer u krvi i tjelesna masa, uz stručno savjetovanje o pravilnoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti, a u kutku za mentalno zdravlje mjerena je razina raspoloženja zaposlenika uz savjete psihologa. Također, zaposlenici su dobili materijale koji će im pomoći na putu prestanka pušenja, a imali su priliku testirati i naočale za simulaciju različitih razina alkoholiziranosti.

U organizaciji Poligona zdravlja istaknuli su se kolege iz Ureda za korporativnu sigurnost te nastavili misiju usvajanja zdravih navika i promicanja zdravlja na radnom mjestu te će do kraja lipnja organizirati Poligone zdravlja u Varaždinu, Rijeci i Splitu. 

Poligon zdravlja organiziran je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko baranjske županije.