HPB partner i mentor na TVZ Mc2 natjecanju

lipanj 2023

HPB partner i mentor na TVZ Mc2 natjecanju

Hrvatska poštanska banka početkom ove godine postala je partner i sponzor TVZ Mc2 natjecanja, najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija koje organizira Studentski zbor Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Ovogodišnja tema natjecanja bila je Budućnost (ni)je tu, a zadatak studenata je bio predložiti aplikativna rješenja kojima će pridonijeti boljitku zajednice i okoliša. TVZ Mc2 natjecanje kontinuirano se održava i pruža priliku studentima da se predstave poduzećima partnerima već 10 godina. Uz pomoć mentora iz IT zajednice studenti uče više o programiranju te u konačnici konkuriraju za vrijedne nagrade.

Nakon svečanog otvaranja natjecanja, u ožujku je održan Pitch Day, o čemu smo već ranije pisali ovdje. Studentski natjecateljski timovi imali su ograničeno vrijeme za prezentiranje svoje ideje predstavnicima poduzeća, potencijalnim budućim mentorima. HPB mentorski tim činili su Petra Čubelić, Voditeljica tima za razvoj mobilnog bankarstva, Maja Sekulić, Voditeljica tima za razvoj novih aplikacija i Marino Debeljuh, Vodeći specijalist za razvoj aplikativne podrške. HPB-ovi mentori po završetku Pitch Day-a odabrali su studentski tim s kojim žele surađivati, a koji je predložio ideju aplikativnog rješenja o održivom načinu prijevoza čime je započeo višemjesečni rad i suradnja. Tijekom ožujka i travnja natjecateljski tim je na zadacima radio samostalno, a s mentorima su dogovarali online sastanke na kojima su imali redovne check in-ove o napretku projekta, konzultirali se oko nedoumica te dobivali smjernice za razvoj svoje aplikacije.

Tijekom trajanja Mc2 natjecanja, ove godine je po prvi puta organiziran i TVZ Career Day. Događaj je podržalo 58 različitih tvrtki, među kojima se i HPB odlučila predstaviti zainteresiranim studentima. Studenti su tijekom cijeloga dana imali mogućnost obilaska štandova potencijalnih poslodavaca gdje su mogli dobiti informacije koje su ih zanimale. Predstavnici HPB-a, Marko Relić, Projektant informacijskog sustava i Maria Šurina iz Ureda za upravljanje ljudskim potencijalima spremno su odgovarali na sva pitanja te predstavili studentske prilike unutar HPB-a. Studentima TVZ-a je najzanimljivija bila mogućnost studentske prakse u našem Sektoru informatike, ali i prilike za studentski posao.

Nakon iscrpnog rada na razvoju aplikacija, natjecateljski timovi krajem svibnja održali su polufinalno, a zatim u lipnju i finalno izlaganje svojih rješenja. Na polufinalu je stručni žiri profesora TVZ-a odabrao 14 timova koji su se plasirali u Finale natjecanja. Svečano Finale natjecanja održano 19.6. ujedno je označilo kraj Mc2 natjecanja za ovu godinu, a tri najbolja tima kući su odnijela vrijedne nagrade.

Na Finalu natjecanja u ulozi ocjenjivačkog žirija sudjelovali su Petra Čubelić, Voditeljica tima za razvoj mobilnog bankarstva, Tomislav Brkljačić, Mlađi specijalist za podršku digitalnom bankarstvu te Matija Škorić, Projektant informacijskog sustava. Kolege su kao dio stručnog žirija u Finalu imali težak zadatak ocjenjivanja finalnih studentskih rješenja, a ovom prilikom čestitamo pobjednicima i svim timovima na predanom radu te izvrsnim aplikacijama.