HPB-u dodijeljeno priznanje HZJZ „Tvrtka prijatelj zdravlja“

srpanj 2022

HPB-u dodijeljeno priznanje HZJZ „Tvrtka prijatelj zdravlja“

Svojom predanošću dobrobiti zaposlenika i promicanju zdravog načina života HPB je uspješno ispunila sve kriterije za dobivanje oznake „Tvrtka prijatelj zdravlja" u okviru projekta „Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Priznanje se dodjeljuje društvima koja su svojim primjerima pokazala da je ulaganje u zdravlje zaposlenika ulaganje u produktivnost i razvoj cijele zajednice.

Dinka Nakić, dr. med., spec. epidemiolog, voditeljica Odjela za koordinaciju aktivnosti promicanja i očuvanja cjeloživotnog zdravlja  iz HZJZ-a uručila je certifikat Anti Mihaljeviću, članu Uprave HPB-a koji je tom prilikom izjavio:

„Ulaganje u zdravlje i promicanje zdravog načina života naših zaposlenika visoko je na ljestvici prioriteta poslovanja Banke, što je s obzirom na izvanredne okolnosti pandemije i potresa posebno došlo do izražaja unazad dvije godine. Iako je proces implementacije trajao dulje od predviđenog upravo zbog dulje stanke projekta izazvane globalnom pandemijom, uspješno smo ispunili sve zadane kriterije te smo postali prva banka s certifikatom „Tvrtka prijatelj zdravlja".

Anto Mihaljević, član Uprave i Diana Nakić, voditeljica Odjela za koordinaciju aktivnosti promicanja i očuvanja cjeloživotnog zdravlja  iz HZJZ-a

Implementacija modula „Tvrtka prijatelj zdravlja" provodila se na razini cijele kompanije, a neki od evaluacijskih kriterija koje je trebalo zadovoljiti su zaštita zdravlja, zaštita na radu te promicanje zdravlja u HPB-u. 

Aktivnosti koje pokazuju predanost Banke ulaganju u zdravlje, poticanju zdravog načina života i pozitivnom utjecaju na okoliš su: 

  • promicanje sportskih aktivnosti kroz HPB sport 
  • informiranje o temama vezanim uz zdravlje i savjetima za zdrav život putem Intranet stranice HPB Zdravlje 
  • edukacije o zaštiti na radu i prevenciji stresa
  • aktivnosti Zelenog ureda.

Proces licenciranja završen je održavanjem Poligona zdravlja 28. travnja povodom Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radnom mjestu.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s našim kolegama iz Ureda za koorporativnu sigurnost