Naših TOP 10 u 2021.

ožujak 2022

Naših TOP 10 u 2021.

Usprkos okolnostima u kojima su koronavirus i COVID potvrde diktirali ritam naših aktivnosti, tijekom 2021. godine nije manjkalo događaja koji nas danas, kad gledamo s malim odmakom, čine ponosnima. Pogledajte koji su se događaji našli na TOP ljestvici najznačajnijih:

1. Rekordni financijski rezultati

HPB je i 2021. nastavila u pozitivnom trendu te je drugu godinu zaredom ostvarena rekordna neto dobit u korporativnoj povijesti Banke.

2. Nagrada za najbolje korporativno upravljanje

Nagrada koju dodjeljuje HANFA, Banci je potvrda najbolje usklađenosti s Kodeksom korporativnog upravljanja za društva čije su dionice uvrštene na ZSE.

3. Uspjeh u APN programu

Još jedan u nizu odličnih rezultata u programu subvencioniranog stambenog kreditiranja, HPB pozicionira među najpoželjnije partnere u rješavanju važnog životnog pitanja.

4. Projekt Euro

Pripreme za prelazak na euro u punom su jeku, projekt uključuje velik opseg aktivnosti poput stvaranja preduvjeta za zamjene gotovog novca, predopskrbe, konverzije depozita i kredita, prilagodbe bankomata i POS uređaja te zaštitu potrošača.

5. Poželjan poslodavac

S dva prestižna priznanja tvrtke Selectio Poslodavac partner i Izvrsnost u izazovima HPB je još jednom potvrdila status top poslodavca.

6. Projekt Sparta

2021. posvećena je i optimizaciji internih procesa, ovim je projektom unaprjeđen cjelokupni proces upravljanja podacima i kvalitetom podataka s naglaskom na ubrzanje obrade podataka (>50%), optimizaciju i automatizaciju regulatorne podloge za izvještavanje te uspostavu upravljačkog okvira nad podacima (Data Governance).

7. Zasadi s HPB-om

U naš veliki ekološko-volonterski projekt su se, uz Banku, svojim donacijama uključili i građani te smo zajedno osigurali 30.000 sadnica autohtonih vrsta drveća koje su naši volonteri sadili na sedam lokacija diljem Hrvatske.

8. Podatkovni rasadnik

U inovativnom programu podatkovne pismenosti sudjeluje 80 naših zaposlenika s ciljem unaprjeđenja podatkovno-analitičkih kompetencija te povećanja svijesti o važnosti kvalitetnog upravljanja podacima.

9. HPB za financijsku pismenost

Započeli smo snimanje video serijala financijske edukacije o osnovama upravljanja vlastitim novcem i obradili teme o mogućnostima ulaganja, digitalnom bankarstvu te investicijskim fondovima.

10. Volontiramo za Hrvatsku

Organizirali smo program korporativnog volontiranja – volontirali u potresom pogođenim područjima, u akciji čišćenja ambrozije, uređenja Centra za odgoj i obrazovanje te pošumljavanju Hrvatske.