Otkrijte HPB Sport: Društvo koje pruža više od društva

srpanj 2024

Otkrijte HPB Sport: Društvo koje pruža više od društva

U HPB-u u od 2006. djeluje Društvo HPB Sport, čiji su osnivatelji zaposlenici, uz podršku Banke. Danas Društvo koje promovira zdrav način života, sport i druženje okuplja oko 460 zaposlenika Banke (više od četvrtine ukupno zaposlenih). Članovi Društva sudjeluju u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima, organiziraju i sudjeluju u natjecanjima i turnirima, promiču korporativne vrijednosti te vlastitim primjerom promiču održavanje zdravog i aktivnog života u zajednici u kojoj HPB djeluje. 

Sportske aktivnosti za svačiji ukus 

HPB Sport organizira osam timskih sportova: košarku, odbojku, nogomet, tenis, kuglanje, stolni tenis, badminton i streljaštvo, uz dva posebna organizirana tima za trčanje i planinarenje. Sudionici se okupljaju na grupnim treninzima i pripremama za  turnire i natjecanja, a zajedničko vrijeme provode i na sportskim izletima i druženjima. Društvo organizira i druge aktivnosti u promociji korporativnih vrijednosti i zdravog načina života, poput edukacija, digitalne analize tijela, humanitarnih akcija, tečajeva plesa i slično. Svaki član Društva, bilo da je aktivan sportaš ili rekreativac, može pronaći nešto za sebe.

U zdravom tijelu, natjecateljski duh 

Naši vrijedni i uspješni sportaši godinama sudjeluju i osvajaju odličja na različitim sportskim natjecanjima. Najveće među njima za sad su svakako tradicionalne Bankarske igre, koje više od 50 godina okupljaju sportaše iz domaćih banaka, HANFA-e i FINA-e. Svake godine Igrama prethodi nekoliko mjeseci pripremnih treninga za tri dana natjecanja, navijanja i druženja na Malom Lošinju. Osim Bankarskih igara, HPB Sport je prisutan i na manifestacijama poput malonogometnog turnira Kutija Šibica, Advent runa, B2B utrke i zadarskog Wings for Life World Runa. Društvo organizira i vlastite turnire humanitarnog karaktera.

Nezaboravna iskustva  

Društvo HPB Sport godišnje organizira barem jedan višednevni izlet u prirodu. Tijekom proteklih su godina za svoje članove organizirali planinarenje na Paklenici, vožnju kajakom Gackom, treking i spuštanje ziplineom na Krku, Olimpijadu starih sportova u Baranji te planinarenje na sjevernom Velebitu. Sa svakog se izleta kolege vraćaju puni pozitivnih dojmova, s novim prijateljstvima, uspomenama i spoznajama o prirodnim atrakcijama lijepe naše, a ponekad i sa zdravom upalom mišića. 

Pogodnosti za sportaše i rekreativce 

Osim mogućnosti sudjelovanja u aktivnostima koje organizira Društvo, zaposlenici HPB-a mogu koristiti pogodnosti članstva i za samostalnu rekreaciju. Tako HPB Sport članovima u određenom iznosu refundira troškove rekreacije u odabranim sportskim klubovima i dvoranama, a subvencionira i Multisport karticu koja pruža pristup stotinama sportskih i rekreacijskih sadržaja. 

Stvaramo uvjete i za zdraviji život naših zaposlenika

 

HPB Sport je više od običnog sportskog društva, riječ je udruženju u kojem se promovira zdrav način života, zajedništvo i timski duh. Kroz razne sportske aktivnosti, natjecanja, izlete, navijanje i obavezne proslave zajedničkih sportskih uspjeha, članovi HPB Sporta ne samo da održavaju fizičku kondiciju, već i jačaju međusobne odnose i korporativne vrijednosti. Takav entuzijazam i predanost, čine HPB ne samo uspješnom bankom, već i poslodavcem koji brine o dobrobiti svojih zaposlenika. Ako želite biti dio ove pozitivne priče, pridružite nam se i uživajte u svim prednostima i nezaboravnim iskustvima koje nudi HPB Sport, čija su vrata uvijek otvorena za sve one koji žele biti primjer drugima.