Posjeta studenata Algebre HPB-u

prosinac 2023

Posjeta studenata Algebre HPB-u

Hrvatska poštanska banka je u suradnji s Visokim učilištem Algebra organizirala studijski posjet poslovnim prostorima Banke. Tom je prilikom ugostila tridesetak studenata 2. i 3. godine programskog inženjerstva koji su u potpunosti napunili kapacitet edukacijske dvorane u Varšavskoj. Izvršni direktor IT-a, Danijel Miletić, je na početku susreta studentima ispričao nešto više o organizacijskog strukturi našeg IT-a te im opisao raznolikost projekata na kojima IT Banke sudjeluje.

Nakon toga je slijedilo predavanje i live demonstracija koje je održao naš Vodeći specijalist iz Direkcije aplikativne podrške, Marino Debeljuh. Predavanje je bilo na temu „Dev in DevOps: Uloga developera u izgradnji stabilnih sustava i automatizaciji procesa života aplikacije“, a Marino je studentima kroz primjere prezentirao ključne točke u razvoju i konfiguraciji aplikacije kako bi se osigurao stabilni sustav, no uz olakšavanje automatizacije procesa. 

Dok su se studenti druge godine tek dotaknuli ovih tema na studiju te im je ovo bio odličan uvod u ono što im slijedi, treća godina je i te kako mogla s lakoćom pratiti demonstraciju tehnologija. Na kraju susreta je Voditeljica Odjela u HR-u, Romana Ćaćić, studentima dala ključne informacije zašto je dobro raditi u HPB-u.

Zahvaljujemo se još jednom studentima na velikom interesu te se veselimo budućim suradnjama s Visokim učilištem Algebra!