Prva godina održavanja Rasadnika znanja za nove rukovoditelje

kolovoz 2023

Prva godina održavanja Rasadnika znanja za nove rukovoditelje

Prošle godine u lipnju je pokrenut rasadnik znanja Prvi put rukovoditelj koji za cilj ima dugoročno unapređenje rukovodnih kompetencija na razini cijele Banke. Rasadnik znanja osmišljen je i realiziran kao modularni program internog prijenosa znanja, u kojem polaznici u malim skupinama kroz nekoliko mjeseci prolaze edukacije na temu rukovođenja. Svrha programa je pripremiti kolege koji po prvi put preuzimaju ulogu rukovoditelja u Banci na način da ih se upozna s ključnim HR procesima i alatima, rukovodnim vještinama te znanjima iz drugih stručnih područja poput upravljanja podacima, upravljanja projektima i upravljanja financijama.

U prvih godinu dana ovog edukativnog programa održana su ukupno 3 ciklusa Rasadnika znanja na kojima je sudjelovalo više od 50 rukovoditelja. Polaznici su kumulativno ostvarili više od 200 sati internih i 600 sati eksternih edukacija, a dodatno su uz to provodili i aktivnosti samostalnog učenja. Povratne informacije svih uključenih u Rasadnik znanja su pozitivne, a izdvajamo osvrt jednog od polaznika: „Teme su zanimljive i jasne te su sve korisne na svoj način i objašnjene dovoljno detaljno, a napomene gdje, kada i kako možemo tražiti dodatnu pomoć vrlo korisne."

U svakom novom ciklusu Rasadnika znanja uvedeni su novi sadržaji pa su polaznicima, osim inicijalno dostupnih internih, eksternih i online edukacija, sada na raspolaganju i alati za samostalan razvoj poput samoevaluacija i individualnih razvojnih planova. Dodatno je izrađena i Sharepoint stranica kao centralno mjesto informiranja o aktivnostima u Rasadniku znanja. Nastavljamo i dalje s unapređenjima programa kako bi budući polaznici imali još bolje mogućnosti razvoja potrebnih kompetencija, a održavanje sljedećeg rasadnika znanja Prvi put rukovoditelj u planu je krajem 2023. godine.