Rad u Sektoru informatike Banke i savjeti mladima - gostovanje Danijela Miletića u TVZ Inside Out podcastu

studeni 2023

Rad u Sektoru informatike Banke i savjeti mladima - gostovanje Danijela Miletića u TVZ Inside Out podcastu

Više o tome kako je izgledao njegov netipični karijerni put i što je sve naučio kroz njega, otkrio nam je naš Izvršni direktor Sektora informatike Danijel Miletić u posljednjoj epizodi Inside Out podcasta koju je HPB snimio u suradnji sa studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Danijel se u epizodi prisjetio svojih početaka te je opisao što sve podrazumijeva njegova uloga u Sektoru informatike. Osim što su teme bile poučne za sve mlade IT-jevce koji tek kreću u poslovni svijet, u podcastu nije izostalo smijeha i dobrog raspoloženja.

Danijel je istaknuo dvije najveće prednosti rada u IT-u Banke: Prilika za radom na velikom sustavu, s čime se mladi često nemaju prilike susresti, a što se pokazalo kao dobro iskustvo i podloga za druga znanja te „Safe to fail“ sloboda prilikom rada na novim projektima i s novim tehnologijama. Banka puno ulaže u edukaciju zaposlenika, zbog čega mladi imaju priliku razvijati se i nadograđivati svoja znanja u područjima koja ih zanimaju.

Naš Sektor informatike je podijeljen u četiri Direkcije (Direkcija IT poslovne analize, Direkcija podrške analitičkim sustavima, Direkcija sistemske podrške i Direkcija aplikativne podrške) koje zajednički funkcioniraju kako bi u konačnici osigurale brzu uslugu te zadovoljstvo naših klijenata. Svaka od Direkcija je zadužena za određen dio poslova, što Danijel detaljnije objašnjava u epizodi podcasta.Danijel je također podijelio nekoliko vrijednih savjeta sa studentima. Naglasio je kako na razgovoru za posao treba biti iskren i prirodan. Siguran u sebe, ali i svjestan svojih neznanja. Važno je imati dobrog mentora uz sebe jer će to dugoročno više značiti za pojedinca nego možda neke druge stvari.

Kada su ga studenti pitali kako je bio siguran u svoju odluku da se razvija unutar bankarske industrije, Danijel je objasnio da u početku nije bio siguran. „Najbitnije je donijeti odluku pa makar ona bila i kriva“ rekao je. Potaknuo je studente da budu znatiželjni i da probaju. Slaže se da je konkurencija veća u današnje vrijeme, no to ne znači da si ne treba dati priliku i vjerovati u sebe. Tehnologija se nauči, ali nužno je imati dobar stav i volju.

Više o korištenju umjetne inteligencije, balansu privatnog i poslovnog života, nošenju sa stresom te o nekim projektima na koje su naši IT-jevci bili ponosni možete poslušati na poveznici.