Radionica na FOI-u: Studenti kreirali funkcionalnosti mobilnog bankarstva

lipanj 2021

Radionica na FOI-u: Studenti kreirali funkcionalnosti mobilnog bankarstva


Radionica na FOI-u: Studenti kreirali funkcionalnosti mobilnog bankarstva


Prošlog tjedna završena je radionica „Digitalna transformacija mobilnog bankarstva kroz percepciju Y i Z generacije“  koju je na temu poslovnih analiza Hrvatska poštanska banka organizirala s Udrugom poslovnih analitičara Hrvatske (CROBA) za studente na FOI-a.

Na radionicu, na kraju koje se održalo natjecanje, prijavilo se tridesetak studenata. Raspoređeni u 5 timova, dobili su zadatak osmisliti funkcionalnosti mobilnog bankarstva koje bi olakšale život ljudima, a kroz cijeli proces imali su potporu mentorica iz Direkcije IT poslovne analize: više poslovne analitičarke Tine Zorić, novopridružene poslovne analitičarke Ivone Rebrović Smetko te Petre Čubelić, voditeljice tima za razvoj mobilnog bankarstva u Direkciji digitalnog bankarstva.

Da je suradnja sa studentima bila odlična potvrdila nam je mentorica Petra Čubelić. „Članice mog tima imale su jasnu sliku što i kako žele realizirati. Od njih sam tijekom mentoriranja naučila da je dobra priprema ključ za kvalitetnu realizaciju posla, a one od mene da se u poslu ne treba ograničavati nekim „ustaljenim“ praksama već razvijati i prilagođavati rješenja specifičnim potrebama organizacije,“ ispričala nam je Petra čiji tim je na kraju i pobijedio.

Prezetacija pobjedničkog tima

Odabrati najbolja rješenja bio je izazovan zadatak za iskusan stručni žiri u sastavu: Katarina Kukuljan, direktorica Direkcije IT poslovne analize, Danijel Miletić, izvršni direktora Sektora informatike, Matija Čukman, izvršni direktor Sektora direktnih kanala i Svjetlana Petrović, direktorica Direkcije digitalnog bankarstva – svi iz HPB-a te Branimir Miletić, predsjednik CROBA-e.

„Ova radionica uz populariziranje poslovne analize kao profesije, bila je odlična prilika da se HPB kao poslodavac približi studentima“, istaknula je Katarina Kukuljan.

„Rad sa studentima ispunjava – oni donose nove ideje, imaju pozitivnu energiju i kroz ovakve projekte uvijek naučim nešto novo“, dodaje Kukuljan te priznaje da bi ju posebno veselilo da nam se netko od studenata po završetku studija pridruži kao poslovni analitičar pripravnik u Direkciji IT analize.

Studentski prikaz funkcionalnosti unutar mobilne aplikacije

Dok je žiri odlučivao o najboljima, HR-ovke iz HPB-a Ema Stulić i Monika Švogor, studentima su otkrile kako se kvalitetno predstaviti poslodavcima te kakve su prilike za razvoj karijere u HPB-u.

Prvo mjesto i nagradu za najbolju poslovnu analizu odnio je tim u sastavu Anamarija Šešek, Josipa Vresk, Lana Dumbović i Lara Medić, dok je drugo mjesto osvojio tim koji čine Daria Šambar, Mislav Jančić, Luka Majstorović i Helena Bali.

Sudionici radionice: studenti, organizatori (HPB&FOI&CROBA)

Pobjedničkom timu čestitamo, svim natjecateljima želimo puno sreće u daljnjem studiranju, a jednog dana i uspješnu karijeru u poslovnoj analizi.


Foto: Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI