Rukovodna edukacija za viši menadžement HPB-a

srpanj 2022

Rukovodna edukacija za viši menadžement HPB-a

Suočavanje s izazovima i trendovima koje digitalno društvo i disruptivna ekonomija nameću, izazovi su s kojima se viši menadžment HPB-a bavio tijekom HPB edukacijskog programa razvoja rukovodnih vještina nastalog u suradnji s Visokim učilištem Algebra.

Kroz 6 mjeseci i 5 modula imali su priliku usvojiti znanja i vještine za efikasno upravljanje promjenama koje nameće financijski sektor i specifično bankarsko tržište u Hrvatskoj.   

„Learning journey“ kroz 5 modula otvorio je predavač Senad Kulenović i tema Digitalna transformacija poslovnih modela. Prvi modul postavio je klijente u središte kao najvažniju komponentu digitalne transformacije te u srž transformacije stavilo poslovne odluke koje se odnose na koji način surađujemo i razvijamo poslovanje.


Uvid u disruptivne trendove i tehnologije bankarskog sektora tema je kroz koju je naše menadžere vodio Božidar Pavlović, a kako bi odmah i primijenili stečena znanja  u edukaciju je uključen i rad na HPB-ovom projektu digitalizacije procesa.

Treći modul pred viši menadžment HPB-a donio je temu Kreativnog promišljanja i rješavanja problema i profesora Roberta Kopala, dok je četvrtom modulu edukacije pred polaznicima bila tema Leadershipa. Naše je  lidere na nov i kreativni način vodila edukatorica Ines Bezjak Kožnjak.


Edukaciju smo završili modulom na temu Strateškog menadžmenta za inovativne i agilne organizacije koju je vodio Greg Fisher, izvanredni profesor na Odsjeku za menadžment i poduzetništvo na Sveučilištu Indiana.

Polaznici edukacije zadovoljni su sadržajem, predavačima, kvalitetom materijala te organizacijom edukacije u cjelini. Ovo su neki od komentara nakon završenih modula:

„Program je bio izvrstan, edukativan, dinamičan i jako zanimljiv uz mogućnost primjene u svakodnevnom radu.“ „Odlično osmišljeno i provedeno.“ „Program je vrlo koristan za stjecanje širine znanja za bolje upravljanje i dobivanje uvida oko toga o čemu trebamo promišljati, što uzeti u obzir kod upravljanja. (..)“

Dodatno osnaženi timskim radom i zajedništvom, kroz HPB edukacijski program razvoja rukovodnih vještina viši menadžment Banke dobio je široki pregled aktualnosti iz svijeta biznisa i bankarstva te mogućnost da dobiveno znanje primjene u svom svakodnevnom radu i strateškom promišljanju.