TVZ Mc2: mlade IT snage uz HPB mentore kreiraju inovativne aplikacije

ožujak 2023

TVZ Mc2: mlade IT snage uz HPB mentore kreiraju inovativne aplikacije

Nakon početka najvećeg domaćeg natjecanja studentskih IT snaga TVZ Mc2 u veljači, u utorak, 14. ožujka održan je „Pitch day“. Tom prigodom 24 studentska tima pred mentorskim timovima kojima se priključio i HPB tim, prezentirala su svoja aplikativna rješenja vezana uz temu “Budućnost ni(je) tu”.  S ciljem predstavljanja mentorima koji će izabrati timove koje žele pratiti na  ovogodišnjem TVZ Mc2 natjecanju.

HPB mentorski tim čine Petra Čubelić, voditelj tima za razvoj mobilnog bankarstva, Maja Sekulić, voditelj tima za razvoj novih aplikacija i Marino Debeljuh, naš vodeći specijalist za razvoj aplikativne podrške.

Naši mentori pratili su zanimljiva izlaganja studenata i sastavili listu svojih favorita, za koje su procijenili da se njihove ideje i ambicije mogu dobro uklopiti s našim znanjima i iskustvom kojim ih možemo podržati na početku njihovih karijera. Cijeli tim se složio da je ovogodišnja tema iz studenata izvukla ono najbolje – pokazali su kreativnost i veliki razvojni potencijal što je bio i cilj organizatora.

Da su studenti pokazali impresivno razumijevanje tržišta, slaže se i naša mentorica Maja. „U svojim izlaganjima studenti su demonstrirali kreativnosti, inovativnosti i praktičnosti, uz male znakove treme i nekoliko simpatičnih bloopersa :) Ono što kao mentori možemo reći je da nam je drago da u današnje IT tržište ulaze tako mladi, prespektivni i odvažni IT-jevci“, smatra Maja.

Svojim rješenjima studenti prvih i drugih godina  informatike, računarstva i mehatronike trebali su predstaviti viziju idealne sadašnjosti ili budućnosti kakvu priželjkuju za buduće generacije.

Ideje o kojima su promišljali studenti odnosile su se na psihofizičko zdravlje, suvremenu edukaciju, obnovljive izvore energije, samoodržive gradove, klimatsku krizu.

HPB mentori izabrali su studentski tim koji je razvija aplikaciju kojom bi se potaknuo održiv način prijevoza, smanjenje zagađenja zraka i rješavanje problema s parkingom u Zagrebu.

Pitch je bio prilika i za neformalno druženje te predstavljanje svih okupljenih mentora iz različitih organizacija studentima. HPB je uz mentore predstavljala naša Maria Šurina iz Ureda za upravljanje ljudskim potencijalima koja je skrenula pozornost zainteresiranim studentima na prilike koje im Banka nudi.

Pred nama je izazovni period u kojem naši mentori sa studentskim timom rade na aplikativnom rješenju i razvijaju predstavljenu ideju do funkcionalnosti. Pred timovima je polufinalni izbor nakon kojeg slijedi finalna završnica TVZ Mc2 natjecanja.