Učimo i spremni dočekujemo uvođenje eura

rujan 2022

Učimo i spremni dočekujemo uvođenje eura

Kad i kako ćemo mijenjati kune u eure, kako se provodi konverzija depozita i kredita, što će se dogoditi s našim računima u banci i s karticama te moramo li već 1. siječnja 2023. sve plaćati eurima? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja klijenti, zaposlenici i cijela javnost mogu saznati u novom videu iz serijala 'HPB za financijsku pismenost'. Voditeljica projekta Euro u HPB-u Lada Milinović odgovara na pet osnovnih pitanja  - zamjeni gotovine, depozitima, bankovnim računima, kreditima i dvojnom optjecaju.

Informativni video samo je jedan od izvora znanja i informacija koje u razdoblju najintenzivnijih priprema za euro pripremamo kako bi  zaposlenike, klijente i javnost na vrijeme informirali o svim važnim aktivnostima i detaljima vezanima uz prelazak na novu valutu.

Na web stranici redovito objavljujemo sve relevantne informacije o euru te najvažnija pitanja i odgovore kako bo prelazak na euro bio što jednostavniji i lakši, a paralelno na internom portalu kontinuirano izlazi novi sadržaj kroz rubriku Saznaj sve o euru. 


Informirajmo se i dočekajmo spremni - euro.