Veronika Ines Bakarić i Katarina Kukuljan na JumpIT Forumu '22

listopad 2022

Veronika Ines Bakarić i Katarina Kukuljan na JumpIT Forumu '22

Događaj koji se ne propušta - JumpIT Forum '22 održan 28. i 29. rujna bio je posvećen iskustvima i najboljim praksama u novom 'Novom normalnom' te viziji uspješnog poslovanja i vođenja projekata u razdoblju pred nama, a okupio je vodeće ljude  IT, telekom, bankarske i financijske industrije.

O projektima u posljednjih godinu dana, najvećim izazovima i uspjesima, o načinu na koji će se voditi budući projekti i poslovanje razgovarali su voditelji PMO. Tom je prilikom naša Veronika Ines Bakarić, direktorica Ureda za organizaciju i upravljanje projektima HPB-a, istaknula kako je Banka kroz strateške projekte posvećena promjenama i unaprjeđenjima koja sadašnjim i budućim klijentima omogućavaju jednostavnije korisničko putovanje kroz HPB proizvode i usluge. 

'Interno smo okrenuti optimizaciji procesa i digitalizaciji, unaprjeđenju upravljanja podacima i kvalitete podataka' izjavila je te dodala kako se Ured prilagođava promjenama na dnevnoj bazi, ne robuje administraciji no poštuje standarde projektnog menadžmenta i projektne dokumentacije jer se takav pristup pokazao kao idealan za ubrzanje isporuka'.


Komentirala je da je svaki projektni tim – tim za sebe: 'Nekome odgovara waterfall, drugome pak agilno, no najčešći je hibridan pristup i time smo iskoristili najbolje od svih. Moja je poruka – prihvatite svaki projektni tim kao svoj novi tim, prilagodite način upravljanja projektom ljudima s kojima ćete provoditi većinu radnog dana jer ćete tako zajedno učiti, rasti i biti zadovoljni ostvarenim'. 

Na panelu voditelja poslovnih analiza sudjelovala je naša Katarina Kukuljan, direktorica Direkcije IT poslovne analize koja je istaknula kako važnost poslovne analize i prepoznat doprinos poslovnih analitičara u RH ne zaostaje u odnosu na regiju i druge razvijenije zemlje.

'U HPB-u je IT poslovna analiza postavila temelje i nastavlja s nadogradnjom znanja i vještina djelatnika kroz formalne edukacije, usvajanja znanja od kolega koji dobro poznaju IT sustave Banke i svakodnevni rad na dodijeljenim zadacima. Dobar poslovni analitičar mora imati znanja iz četiri domene – tehničke, područja poslovne analize, bankarstva i naših HPB IT sustava tako da gotovog IT analitičara na tržištu nije moguće naći nego je potrebno vrijeme za stjecanje znanja te njegovo stalno unaprjeđenje'.