Volontiramo za Hrvatsku: iza nas već dvije uspješne volonterske akcije

kolovoz 2021

Volontiramo za Hrvatsku: iza nas već dvije uspješne volonterske akcije

Volontiramo za Hrvatsku: iza nas već dvije uspješne volonterske akcije

U 2021. obilježavamo 30 godina HPB-a i u skladu s našom misijom stvaranja uvjeta za bolji život u Hrvatskoj svojim društvenim angažmanom pružamo još značajniju podršku društvu i zajednici u kojoj živimo te smo uz brojne aktivnosti pokrenuli program „Volontiramo za Hrvatsku“.

Volontirati za Hrvatsku mogu svi HPB-ovci, a da za to imaju volje već su pokazali u dvije akcije. U našoj prvoj akciji uz podršku Zrinjevca čistili smo ambroziju na području zagrebačke Sveučilišne bolnice u Blatu te u odličnoj atmosferi i uz pozitivan duh doprinijeli –usporavanju širenja ambrozije koja kod velikog broja ljudi izaziva alergijske reakcije. 

Volonteri u čišćenju ambrozije

Nakon ambrozije i akcije usmjerene na okoliš, naši vrijedni volonteri svoje vrijeme i dobru volju iskoristili su kako bi pomogli Centru za odgoj i obrazovanje Lug. U želji da svojim primjerom potakne volontiranje i pomogne korisnicima Centra ovoj akciji pridružio se i predsjednik Uprave Marko Badurina. „Lijepo je vidjeti da su naši zaposlenici spremni pomagati zajednici i onima kojima je to potrebno, jer time i našu Banku čine društveno odgovornom. Potičem sve naše kolegice i kolege da se priključe narednim akcijama kako bi zajedno pokretali pozitivne promjene u društvu i stvarali uvjete za bolji život u Hrvatskoj," izjavio je predsjednik Badurina.

HPB-ovci su vrijedno pomagali u Centru Lug

Rezultat ove akcije su obnovljeni zidovi Centra buduće dijagnostičke kuće, svježe obojana soba za novog zaposlenika Centra, pokošena trava u voćnjaku te najvažnije, lica djelatnika i štićenika Centra sretna i nasmijana.

Program korporativnog volontiranja započeli smo u Zagrebu, a naš je cilj uključiti i druga mjesta  i regije u Hrvatskoj te proširiti krug volontera. Društvena odgovornost naše je trajno opredjeljenje i već smo mnogo puta pokazali da smo uvijek spremni pomoći gdje je najpotrebnije.

Hvala svim volonterima i pratite naše buduće akcije.