Zašto odabrati HPB za svog sljedećeg poslodavca?

ožujak 2024

Zašto odabrati HPB za svog sljedećeg poslodavca?

Po čemu smo drugačiji od drugih?  

Hrvatska poštanska banka kao velika banka u hrvatskom vlasništvu svoj rast i razvoj temelji na spremnosti za brze odluke, promjene i iskorake nužne za efikasno poslovanje u današnjem modernom bankarskom svijetu. HPB je tijekom posljednjih godina učvrstila poziciju snažne i ambiciozne institucije koja kontinuirano donosi nove vrijednosti Hrvatskoj, a svojim zaposlenicima omogućava značajnije sudjelovanje u promjenama i doprinosu rezultatima i uspjesima.

Živimo našu misiju: Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj 

Naša misija – stvaranje uvjeta za bolji život u Hrvatskoj – smjer je djelovanja HPB-a. U njoj se očituje predanost svih nas stvaranju održivih vrijednosti za sve dionike Banke i ostvarenju  pozitivnog utjecaja na društvo i okoliš, što temeljimo na efikasnom i etičnom poslovanju. A to je i privilegija i odgovornost koju naši zaposlenici svakodnevno žive.

Održivost i angažiranost prema zajednici i okolišu sastavni su dio našeg poslovnog modela, ali i odnosa prema zaposlenicima. Nudimo konkurentne benefite, zaposlenje u organizaciji koja kontinuirano raste i unaprjeđuje se te izvrsnu ravnotežu privatnog i poslovnog života, što postaje sve važnije pri odabiru budućeg poslodavca.

Širok spektar benefita za zaposlenike 

Brinemo o zdravlju zaposlenika pružajući dodatno i dopunsko zdravstveno osiguranje, besplatnim psihološkim savjetovanjem i akcijama za promociju zdravog života. Ponosimo se uspjesima naših sportaša i udrugom HPB Sport. Zajedno brinemo o zajednici i okolišu putem volontiranja, humanitarnih akcija i inicijative Zeleni ured. Također podržavamo zaposlenike u njihovim životnim izazovima kroz različite financijske potpore i kontinuirano ulažemo u njihov razvoj

HPB je idealan poslodavac i za obiteljske ljude kao i za one koji tek razmišljaju o osnivanju obitelji. Podržavamo ravnotežu privatnog i poslovnog života kroz mogućnost rada na daljinu za većinu radnih mjesta, kraći rad petkom i klizno radno vrijeme. Zaposlenicima su omogućene i povoljnije usluge Banke, uključujući podizanje stambenog kredita. Darujemo buduće i postojeće roditelje povodom posvojenja ili rođenja djeteta te za Svetog Nikolu, subvencioniramo dio troškova vrtića, odobravamo slobodne dane za preseljenje, sklapanje braka i životnog partnerstva te za prvi dan vrtića i škole. Više o benefitima pročitajte u našem članku: Ravnoteža privatnog i poslovnog života - benefiti koje nudimo zaposlenicima.

Zajedno stvaramo još bolju banku 

Kontinuirano provodimo proces upravljanja organizacijskom klimom, kulturom i angažiranosti pod motom "Stvarajmo zajedno najbolju hrvatsku banku". Svake godine provodimo istraživanje organizacijske vitalnosti s ciljem mjerenja zadovoljstva zaposlenika što nam omogućuje identificirati snage i slabosti u usporedbi s drugim organizacijama u regiji te pratiti naš napredak kroz vrijeme.

Kakva je naša organizacijska vitalnost u odnosu na druge? Rezultati pokazuju da su naši zaposlenici, u usporedbi s djelatnicima drugih regionalnih kompanija, zadovoljniji svojim rukovoditeljima i komunikacijom u vlastitom timu, doživljavaju svoje radno okruženje manje stresnim te osjećaju veću osnaženost i predanost poslu.

Veliku pozornost pridajemo i područjima kojima su zaposlenici manje zadovoljni, zbog čega rezultate istraživanja koristimo kao podlogu za planiranje organizacijskih unaprjeđenja. Kroz godišnje akcijske planove, svaka organizacijska jedinica sudjeluje u oblikovanju mjera za unaprjeđenje klime i kulture. Cilj je omogućiti svim zaposlenicima da izraze svoja mišljenja i prijedloge te da zajedno gradimo našu banku i stvaramo njezin uspjeh.

Pridružite nam se! 

Ukoliko želite biti dio rastuće hrvatske banke i sudjelovati u stvaranju uvjeta za bolji život u Hrvatskoj, provjerite otvorene pozicije na našoj stranici karijera ili nam pošaljite otvorenu molbu.